Can not connect to the data server

Sources of data to import to the program
Message
Author
DanK
Posts: 1
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:45 pm

Can not connect to the data server

#1 Postby DanK » Wed Jul 06, 2011 4:48 pm

When I went into the data center today, it says "Can not connect to the data server, offline mode". I'm not able to download any pairs. The software has been registered, and was testing one pair just fine until this happened. What needs to happen to get this working?

FT Support
Posts: 905
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:54 am
Contact:

#2 Postby FT Support » Thu Jul 07, 2011 2:32 am

Hello,

We have temporary problems with the server today, this will be fixed in a few hours.

Sorry for the inconvenience.
Check our other products here:
www.fx-metropolis.com
www.forexcopier.com

FT Support
Posts: 905
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:54 am
Contact:

#3 Postby FT Support » Thu Jul 07, 2011 2:49 am

Fixed
Check our other products here:

www.fx-metropolis.com

www.forexcopier.com

User avatar
banny
Posts: 10
Joined: Wed Sep 07, 2011 7:35 am
Location: Lancs, UK
Contact:

Can not connect to the data server

#4 Postby banny » Sat Jun 08, 2013 4:15 am

Hi

I am getting the message "Can not connect to the data server" when trying to update the pairs - this is happening on all pairs.

Is the server down?

Thanks

Paul

FT Support
Posts: 905
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:54 am
Contact:

#5 Postby FT Support » Sun Jun 09, 2013 4:18 am

Hello,

Yes, we had hardware problems so the server was down for some time. now everything seems to be working.
Sorry for the inconvenience.
Check our other products here:

www.fx-metropolis.com

www.forexcopier.com

User avatar
banny
Posts: 10
Joined: Wed Sep 07, 2011 7:35 am
Location: Lancs, UK
Contact:

Fixed

#6 Postby banny » Sun Jun 09, 2013 5:53 am

It's working fine now

Thanks

User avatar
banny
Posts: 10
Joined: Wed Sep 07, 2011 7:35 am
Location: Lancs, UK
Contact:

Re: Can not connect to the data server

#7 Postby banny » Fri Apr 11, 2014 8:20 am

Hi

I bought the standard data service and am having trouble updating the data using the ECN feed. (It works fine with FXCM feed)

The only currencies it works with are AUDCAD, AUDNZD, AUDUSD, GBPUSD, USDCHF and XAGUSD - none of the others work.

I keep getting the message "Can not download data from server".

I have cleared the data and restarted my PC but no difference.

Any ideas ?

Thanks

bharatw
Posts: 1
Joined: Sat Jan 14, 2012 1:49 pm

Re: Can not connect to the data server

#8 Postby bharatw » Sat Jul 04, 2015 3:33 am

Hi Support,

I am getting the same message "Can not download data from server, offline mode". Can this please be permanently resolved. I really was looking forward for some testing however this does not allow me to continue further and my time is wasted.

Regards,

Bharatt

FX Helper
Posts: 662
Joined: Mon Apr 01, 2013 3:55 am

Re: Can not connect to the data server

#9 Postby FX Helper » Mon Jul 06, 2015 3:38 am

Hello,

If you see “Offline mode” message it means that something blocks the connection of the Forex Tester with our servers.

Please check your Internet connection and also please check firewall settings. If you use antivirus, please try to disable it and try to download data again.

Also please note that you can download historical data from our site http://www.forextester.com/data/datasources and import these data into Forex Tester using “Import from a file” button in Data Center.

Please read this instruction about how to import data:
http://www.forextester.com/import


Return to “Data sources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest